Vicepreședintele Academiei pentru Probleme Geopolitice din Rusia, Konstantin Sivkov, a declarat că Iranul, care susţine că este unul dintre producătorii celor 4 mari sisteme de rachete din lume, ar putea şterge Israelul de pe faţa pământului, potrivit Rador care citează presa turcă.

Orasul rachetelor din IranFoto: Captura YouTube

În timp ce în ultimele zile ştirile privind lansarea unui atac împotriva Iranului de către SUA şi Israel s-au înmulţit, vicepreședintele Academiei pentru Probleme Geopolitice din Rusia, Konstantin Sivkov, a avut o ieşire interesantă.

Sivkov, care a ignorat ameninţările lansate de ani de zile de către Iran la adresa Israelului, a declarat că Iranul, care susţine că este unul dintre producătorii celor 4 mari sisteme de rachete din lume, ar putea şterge Israelul de pe faţa pământului.

În interviul acordat Rossia Today, Sivkov a spus că probabilitatea ca Israelul să atace Iranul este mică şi a adăugat: "Administraţia de la Tel Aviv nu dispune de un sistem de apărare antiaeriană sau un sistem de apărare antirachetă împotriva rachetelor convenţionale cu rază scurtă de acţiune ale Iranului. Iar un atac cu rachete al Teheranului asupra sistemelor nucleare şi reactoarelor nucleare ale Israelului va distruge în totalitate pământurile evreilor".

Konstantin Sivkov a menţionat că nu crede că Israelul va folosi arma nucleară împotriva Iranului şi a adăugat: "Iar din punctul de vedere al utilizării armelor convenţionale, instalaţiile iraniene sunt foarte bine apărate. Nu vor putea pătrunde cu uşurinţă cu aceste arme la instalaţii. Deci, o posibilă operaţiune a Israelului împotriva Iranului nu va avea consecinţe pozitive nici dacă la aceasta ar participa şi forţele aeriene ale SUA."