​Cunoscutul actor Alec Baldwin a tras cu un pistol de recuzită pe un platou de filmare din New Mexico, ucigând-o pe regizoarea de imagine Halyna Hutchins și rănindu-l pe regizorul Joel Souza, potrivit autorităților citate de Reuters.

Alec BaldwinFoto: Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia

UPDATE 10.07 Un purtător de cuvânt al actorului a declarat pentru People că a fost vorba de un ”accident”, de ”o tragere greșită cu o armă de recuzită cu gloanțe oarbe”. Potrivit surselor revistei Deadline, Baldwin a fost chestionat de anchetatori și apoi eliberat.

Incidentul a avut loc pe platoul de filmare al filmului independent ”Rust”, a transmis biroul șerifului din districtul Santa Fe.

”Halyna Hutchins, 42 de ani, regizor de imagine, și Joel Souza, regizor, au fost împușcați de Alec Baldwin, 68 de ani, producător și actor, care a tras cu o armă de recuzită”, a spus poliția într-un comunicat de presă.

Hutchins a fost dusă cu elicopterul la spitalul Universității new Mexico, unde s-a declarat decesul, iar Souza a fost dus cu ambulanța la centrul medical regional Christus St. Vincent.

Potrivit revistei Variety, focurile de armă au fost trase la Ferma Bonanza Creek, o unitate de producție cinematografică aflată la sud de Santa Fe.

Alec Baldwin, interogat de poliție

Până acum nu a fost efectuată nicio punere sub acuzare în legătură cu incidentul, a transmis poliția, adăugând că efectuează o anchetă.

Publicația locală Santa Fe New Mexican scrie că Alec Bladwin a fost interogat de poliție, actorul fiind în lacrimi.

Potrivit ABC News, incidentul a fost anunțat la numărul de urgență, cel care a sunat spunând că ”avem o persoană care a fost împușcată accidental”.

Compania care produce filmul a spus, în prima reacție, că ”a avut loc un accident pe platoul din New Mexico al ‘Rust’ privind manevrarea greșită a unei arme de recuzită cu gloanțe oarbe”.

Totuși, biroul șerifului a indicat că este prea devreme să se spună ce fel de gloanțe au fost folosite. De asemenea, autoritățile nu au folosit cuvântul ”accidental”, lăsând concluziile pe seama anchetatorilor.

Pe rețele de socializare au apărut imagini cu actorul după tragicul incident:

Alec Baldwin este co-producător al filmului și joacă rolul unui proscris pe nume Rust, al cărui nepot de 13 ani fusese condamnat pentru o crimă accidentală.

Nu este o premieră în istoria Hollywoodului

Incidentul amintește de alte două momente tragice din istoria cinematografiei americane ce au dus la decese din cauza unor arme de recuzită.

În 1993, actorul Brandon Lee, în vârstă de 28 de ani, fiul starului Bruce Lee, a murit după ce a fost împuşcat cu un glonţ de calibru 44 în timp ce filma scena morţii în „The Crow”.

Pistolul trebuia să aibă gloanţe oarbe, însă autopsia a dezvăluit că un glonţ adevărat a ajuns aproape de coloana vertebrală a actorului.

De asemenea, în 1984, actorul Jon-Erik Hexum a murit după ce s-a împuşcat în cap cu un pistol de recuzită cu gloanţe oarbe, în timp ce pretindea că participă la o ruletă rusească cu un Magnum 44 pe platourile de filmare pentru serialul „Cover Up”.