​De vineri până duminică, polițiștii și militarii ungari au reţinut 616 imigranți ilegali, a informat luni Inspectoratul General al Poliției Ungare, într-un comunicat preluat de agenția de presă MTI, citează Rador.

Ungaria a ridicat incepand cu 2015 garduri la frontieraFoto: Captura YouTube

Potrivit datelor postate pe site-ul poliției, vineri au fost reținuți și conduși înapoi în zona de securitate de la graniță 216 cetățeni străini care s-au aflat în mod ilegal pe teritoriul Ungariei, sâmbătă - 184, iar duminică - 167 cetățeni străini. La granițele cu România, Croația şi Ucraina au fost prinși 51 de cetățeni.

Săptămâna trecută au fost reținute și conduse înapoi în zona de securitate de la graniță 1.403 persoane care s-au aflat în condiții ilegale pe teritorul Ungariei. Cu o săptămână înainte - în perioada 26 iulie - 2 august, numărul cetățenilor reținuți a fost de 1.039.

Săptămâna trecută, la granița cu România, Croația și Ucraina au fost prinși 69 de oameni. Totodată, au fost întocmite 27 de dosare penale pentru trafic de persoane, se mai precizează pe site-ul poliţiei ungare.