​Ploile torenţiale însoţite de vânt care s-au abătut peste sud-estul Angliei au provocat duminică seară inundaţii până pe străzile Londrei, unde transportul a fost afectat, notează AFP.

Serviciile de salvare se confruntă cu "inundaţii puternice" peste tot în capitala britanică, a scris pe Twitter în cursul serii primarul Sadiq Khan. Autobuzele, metrourile şi trenurile sunt afectate, a adăugat el, îndemnându-i pe londonezi să îşi verifice itinerariul şi să evite traversarea zonelor inundate pe jos sau cu maşina.

În sudul capitalei britanice, în apropierea staţiei Queenstown Road, poliţia a blocat traficul pe o arteră devenită impracticabilă, şoseaua fiind inundată, în special sub podurile feroviare, potrivit unei corespondente a agenţiei France Presse.

Apele au blocat în mijlocul străzii mai multe autobuze roşii cu etaj, unul dintre şoferi povestind AFP că apa a ajuns la podeaua vehiculului sau. "Este apă peste tot!", a spus bărbatul.

Pompierii din Londra au indicat pe Twitter ca au primit aproximativ 300 de apeluri, raportând inundaţii în sud-vestul capitalei.

Serviciul britanic de meteorologie, Met Office, a declanşat o alertă portocalie pentru furtuni la Londra şi zonele învecinate duminică seara, dar furtuni şi ploi torenţiale sunt aşteptate până luni în sudul ţării. (Sursa: Agerpres)