Imamul unei moschei din centrul Franței a fost suspendat de la atribuțiile sale în urma unor observații discriminatorii împotriva femeilor făcute în timpul Eid al-Adha, cea mai importantă sărbătoare musulmană, potrivit AFP.

MoscheeFoto: Freepik

"Mmadi Ahamada a fost suspendat din funcții, așa cum a cerut prefectul Loarei care l-a convocat ieri după-amiază", a declarat pentru AFP (Loira) Nabil Douibi, purtătorul de cuvânt al moscheii Attakwa din Saint-Chamond.

Purtătorul de cuvânt, precum și președintele asociației religioase care administrează această moschee, Abdelnacer Zaïdi, au refuzat să comenteze cu privire la predica incriminată, al cărei conținut este considerat „discriminatoriu și contrar egalității de gen”, potrivit prefectului Loarei Catherine Séguin.

Acesta din urmă a adăugat într-un comunicat de presă că „în conformitate cu instrucțiunile ministrului de Interne, se află în studiu problema neînnoirii permisului său (de ședere)”.

Într-un videoclip al predicii din 20 iulie, postat pe pagina de Facebook a moscheii, imamul se adresează câtorva sute de oameni adunați în aer liber în ziua Eid al-Adha, sărbătoarea sacrificiului (numită și Aïd el-Kébir, sau mare sărbătoare). În special, el cere „femeilor musulmane care doresc să intre în Paradis (să) asculte (de) soțul lor (...), să vegheze asupra drepturilor lui Allah și ale celor ale soților lor”.