Preşedintele american Joe Biden dă asigurări miercuri, la Geneva, după summitul cu Vladimir Putin, că ”nu se va îndepărta” de soarta celor doi americani deţinuţi în Rusia, relatează The Associated Press.

Joe BidenFoto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

El preciează că a discutat în cadrul întâlnirii sale cu Putin despre încarcerarea lui Paul Whelan şi Trevor Reed.

”Am discutat acest lucru. Voi cintinua această discuţie”, anunţă el.

Putin a sugerat eventuale negocieri în vederea unui schimb de deţinuţi între Rusia şi Statele Unite, în vederea eliberării celor doi americani şi a anunţat că aceste discuţii vor continua.

Washingtonul nu a comentat imediat caracterizarea lui Putin a acestor discuţii.

Locatarul Casei Albe a anunţat că summitul său cu liderul de la Kremlin s-a încheiat mai repede decât s-a prevăzut, mulţumită faptului că întreaga agendă a fiecărei părţi a fost parcursă rapid.

El dă asigurări că au abordat, în cadrul întâlnirii, fiecare problemă ”în cel mai dureros detaliu”.

La final, ”ne-am privit unul pe altul ca şi cum ne-am fi întrebat «bun, iar acum ce urmează?», declară Biden. ”Am acoperit foarte multe” lucruri”, subliniază el, potrivit News.ro.

Prima întâlnire între președinții Biden și Putin a avut loc la vila La Grange de pe malul Lacului Geneva, fiind vorba despre un summit istoric având în vedere contextul tensionat al relațiilor dintre cele două state și lista destul de lungă a disensiunilor pe diferite dosare, începând cu amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane și continuând cu atacurile cibernetice la care au fost supuse instituții și companii americane de către hackeri ruși. La finalul discuțiilor, care au durat câteva ore, cei doi lideri susțin conferințe de presă separate, primul fiind Vladimir Putin, care a calificat discuțiile drept "foarte constructive".