A fost haos la sesiunea foto de la începutul summitului dintre președintele american Joe Biden și omologul său Vladimir Putin, când jurnaliștii au ajuns să se împingă unii pe alții pentru șansa unei fotografii sau a unor imagini video bune cu cei doi lideri. Un fost corespondent la Casa Albă, Mark Knoller, a declarat că haosul de la sesiunea foto aduce aminte de întâlnirea de la Geneva a lui Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov în 1985, scrie The Guardian.

imbranceli summitul Biden-PutinFoto: Captura video

Mass-media a fost lăsată să intre astăzi la începutul summitului, iar sala era atât de plină, încât unii reporteri au ajuns să se ciocnească cu ofițerii de securitate ruși.

Jurnaliștii s-au împins și s-au îmbrâncit, strigând unii la alții să se miște, dar nimeni nu a făcut-o, potrivit Casei Albe. După doar un minut sau două, securitatea rusă a separat mass-media cu o frânghie roșie de lideri, pentru a încerca să-i țină departe de președinți.

„Securitatea rusă a țipat către jurnaliști să iasă și a început să-i împingă pe jurnaliști. Jurnaliștii și oficialii Casei Albe au țipat și ei că securitatea rusă ar trebui să nu ne mai atingă”.

Mulți s-au împiedicat de frânghia roșie care era aproape de pământ.