Avocatul polițistului Derek Chauvin, acuzat de asasinarea lui George Floyd, a început joi să-și construiască apărarea, întrebând-o pe prietena afro-americanului pe larg despre faptul dacă ei consumau droguri sau opiacee și ce tipuri de droguri foloseau și de unde le procurau, potrivit AFP.

Courteney RossFoto: youtube.com

După trei zile de mărturii înfricoșătoare pentru ofițerul de poliție, avocatul său Eric Nelson a luat o poziție mai agresivă împotriva lui Courteney Ross, o femeie albă de 45 de ani care a avut o relație intimă cu George Floyd din 2017 până la moartea lui.

Avocatul său spune că nu procedura aplicată de polițist a provocat moartea lui George Floyd, ci că acesta ar fi murit din cauza unei supradoze de fentanil, combinată cu probleme de sănătate. Autopsia oficială a găsit urme ale acestui puternic opioid sintetic în corpul victimei, dar a identificat „compresia gâtului” ca fiind cauza morții.

Experții medicali vor fi convocați să discute în fața juraților, dar începând de joi, Eric Nelson a căutat să adune elemente care merg în direcția tezei sale în timpul interogatoriului lui Ross.

Procuratura a încercat să recâștige teren, făcându-o să vorbească despre relația lor. Foarte emoționată, această, mamă a doi copii, l-a înfățișat pe Floyd ca pe un bărbat „plin de energie”, „blând” cu care viața era „o aventură”.

În ceea ce privește consumul lor de droguri, "este o poveste clasică a persoanelor care devin dependente de opiacee, deoarece suferă de dureri cronice. El avea dureri de spate ...", a explicat ea procurorului.

Me Nelson a intrat apoi în joc, atacându-o cu întrebări despre natura drogurilor consumate, efectele anumitor pastile, sursele de aprovizionare ale acestora și o internare în spital a lui George Floyd la începutul lunii martie pentru supradozaj.

El a subliniat, de asemenea, că au cumpărat uneori droguri de la cei doi oameni care erau cu George Floyd în momentul morții sale. Unul dintre ei, Morries Hall, a depus joi un apel pentru a evita să depună mărturie la proces.

Strategia lui Nelson a stârnit furia familiei Floyd care a denunțat „o tactică ușoară atunci când faptele sunt împotriva ta”.

„Zeci de mii de americani se luptă cu auto-medicarea și dependența de opioide și sunt tratați cu demnitate, respect și sprijin, nu brutal”, au scris avocații lor într-o declarație, spunând că sunt încrezători în capacitatea juraților de a aprecia corect faptele.