Parlamentarul republican Marjorie Taylor Greene, de 46 de ani, și-a exprimat regretul pentru comentariile incendiare din trecut și sprijinul pentru teoriile conspirației promovate de QAnon, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comentariile sale la Camera Reprezentanților SUA apar în momentul în care parlamentarii se adună astăzi la vot pentru a o elimina din Comitetul pentru Educație al Camerei.

„Mi s-a permis să cred lucruri care nu erau adevărate. Și asta este ceea ce regret.", a spus ea.

Dar Greene s-a oprit din scuze și a dat vina pe mass-media: "Mass-media este la fel de vinovată ca QAnon pentru promovarea minciunilor".

Cu doar câteva ore înainte ca Marjorie Green să ia cuvânt, democrata Nancy Pelosi a declarat că este „profund îngrijorată” de „acceptarea republicanilor a unui teoretician al conspirației extreme” în rândurile lor din Parlament.

"Dacă vreunul dintre membrii noștri ar amenința siguranța altor membri, am fi primii care îi vom scoate dintr-un comitet", a spus Pelosi.

Greene a căutat să se distanțeze de unele dintre aceste observații anterioare, spunând că au fost făcute înainte de a candida la funcție.

„Vreau să vă spun că 11 septembrie s-a întâmplat și nu cred că este o înscenare... "Acestea au fost cuvinte din trecut. Aceste lucruri nu mă reprezintă", a spus ea.

Teoria conspirației QAnon susține că fostul președinte Donald Trump purta un război clandestin împotriva unei cabale de agresori de copii.

Republicana și-a câștigat locul în Congres cu o majoritate copleșitoare (75%) într-o regiune ultraconservatoare din Georgia.

Anunțul din această săptămână că va participa la Comitetul pentru Educație al Camerei a stârnit indignare, iar videoclipurile și comentariile vechi au reapărut.

„El este un laș”, o putem auzi spunând într-un videoclip din 2019, unde este văzută urmărindu-l câteva minute pe David Hogg, în vârstă de 20 de ani, un supraviețuitor al crimelor din liceu din Parkland, Florida.

Marjorie Taylor Greene, care la acea vreme nu fusese încă aleasă, scrisese, de asemenea, că au fost organizate mai multe atacuri armate în școli cu scopul de a limita accesul la armele de foc.

Și pe Facebook, republicanei îi „plăcuse” un comentariu care susținea că „un glonț tras în capul” lui Nancy Pelosi, președintele democrat al Camerei, ar fi cel mai rapid mod de a o scoate din funcție, potrivit CNN.