O congresmană pro-Trump a fost sub tirul colegilor joi, voci din rândul democraților cerând plecarea ei din Congres în legătură cu declarațiile din trecut împotriva unei victime de la liceului Parkland, legăturile cu QAnon și susținera că alegerile au fost fraudate, potrivit CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mass-media raportează doar minciuni, calomnii și atacuri pentru a crea imaginea pe care doresc să o ofere lumii", a răspuns Marjorie Taylor Greene, joi pe Twitter.

La 46 de ani, ea se află în Camera Reprezentanților din 3 ianuarie, când a susținut, contrar rezultatelor oficiale, că Donald Trump a „câștigat” alegerile prezidențiale împotriva lui Joe Biden.

În timpul campaniei sale, ea a susținut că face parte din mișcarea pro-Trump QAnon, o mișcare de extremă dreaptă care apără ideea că Donald Trump duce un război secret împotriva unei secte globale formate din pedofili sataniști.

Ea și-a câștigat locul cu o majoritate copleșitoare (75%) într-o regiune ultraconservatoare din Georgia.

Anunțul din această săptămână că va participa la Comitetul pentru Educație al Camerei a stârnit indignare, iar videoclipurile și comentariile vechi au reapărut.

„El este un laș”, o putem auzi spunând într-un videoclip din 2019, unde este văzută urmărindu-l câteva minute pe David Hogg, în vârstă de 20 de ani, un supraviețuitor al crimelor din liceu din Parkland, Florida.

Marjorie Taylor Greene, care la acea vreme nu fusese încă aleasă, scrisese, de asemenea, că au fost organizate mai multe atacuri armate în școli cu scopul de a limita accesul la armele de foc.

Și pe Facebook, republicanei îi „plăcuse” un comentariu care susținea că „un glonț tras în capul” lui Nancy Pelosi, președintele democrat al Camerei, ar fi cel mai rapid mod de a o scoate din funcție, potrivit CNN.

„Ceea ce mă îngrijorează este că liderii republicani ai Camerei sunt gata să (...) ignore aceste declarații”, a declarat indignată joi, Nancy Pelosi. "O numiți-o în Comisia pentru educație, când a batjocorit uciderea copiilor?"

democratul Jimmy Gomez a explicat joi că va prezenta o rezoluție pentru ca ea să fie expulzată din Congres pentru că reprezenta un „pericol”. O ipoteză încă neverosimilă.

Liderul republican al Camerei inferioare, Kevin McCarthy, intenționează să vorbească cu ea, potrivit CNN, dar nu a comentat public.