Rusia: Putin a propus eliminarea vârstei de pensionare pentru funcţionarii publici
Acest lucru ar permite ca oficiali-cheie şi aliaţi pe care Putin i-a numit să rămână în funcţii pe termen nedefinit, în loc să fie obligaţi să iasă la pensie, relatează agenția germană DPA, citată de Agerpres.
Mulţi membri ai staffului lui Putin, pe care îi cunoaşte încă de la începutul carierei sale politice în Sankt Petersburg, deţin acum poziţii importante, dar se apropie de vârsta de pensionare.
Înlăturând vârsta de pensionare legală, proiectul de lege publicat vineri va face ca acestora să le fie mai uşor să-şi păstreze posturile. Putin a spus că legea este necesară, întrucât aceşti funcţionari publici au o experienţă foarte bogată.
Legea le permitea până acum funcţionarilor publici să lucreze până la vârsta de 65 de ani, cu posibilitatea prelungirii activităţii până la 70 de ani.
Este de aşteptat ca Duma de Stat, care este controlată de Kremlin şi are mulţi parlamentari în vârstă, să aprobe legea.
În calitate de preşedinte, Vladimir Putin (68 de ani) nu are o vârstă de ieşire la pensionare, dar legea i-ar permite să-şi păstreze pe posturi cei mai loiali consilieri.
Anul trecut, Putin a iniţiat un amendament constituţional care îi permite să rămână în funcţie până în 2036, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din 2024 şi 2030.
De asemenea, el a semnat o lege care îi garantează imunitatea pentru orice urmărire penală până la sfârşitul vieţii.
Criticii se plâng de multă vreme de rigiditatea tot mai mare a sistemului politic din Rusia şi de lipsa de perspective pentru o schimbare de conducere sau pentru acceptarea în aparatul de stat a generaţiilor mai tinere, notează agenția DPA.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
toate resursele ei.Generațiilor tinere li se trântește
violent ușa în nas.Așa a încercat la noi PSD/PCR
în cazul rectorilor pe viață,doar că nu a ținut.Vor mai
încerca din nou atunci când vor crede că au șanse,
inclusiv în cazul altor categorii profesionale.