Rusia: Kremlinul respinge apelurile occidentale de a-l elibera pe Navalnîi
Kremlinul a anunţat marţi că „nu va lua în considerare” cererile occidentale de a-l elibera pe opozantul rus Alexei Navalnîi şi a avertizat împotriva apelului acestuia la manifestații în Rusia, scrie cotidianul belgian Le Soir, citat de Rador.
„Nu putem şi nu vom lua în considerare aceste declaraţii” făcute la Berlin, Paris, Washington, Bruxelles sau Londra, a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.
„Este o problemă complet internă şi nu vom permite nimănui să se amestece”, a adăugat el.
Dmitri Peskov a mai denunţat „apeluri îngrijorătoare” ale opozantului rus, arestat la revenirea sa în țară, la proteste de masă, sâmbătă, în urma încarcerării sale.
„Acest lucru ar putea face fără îndoială obiectul unei analize care să determine dacă nu e vorba de apeluri la acţiuni ilegale”, a arătat el.
Orice manifestaţie are nevoie de o aprobare a autorităţilor în Rusia. Pe de altă parte, în mare parte din țară, în special la Moscova, adunările de masă sunt interzise din cauza pandemiei.
Peskov a apreciat drept „absurde” afirmaţiile potrivit cărora Kremlinul se teme de Navalnîi şi caută să se debaraseze de un opozant deranjant încarcerându-l în mod arbitrar.
Alexei Navalnîi îl acuză pe președintele rus Vladimir Putin că a ordonat presupusa sa otrăvire în august. El a fost arestat duminică, la Moscova, pentru că ar fi încălcat măsuri de control judiciar, la revenirea sa după cinci luni de convalescență în Germania.

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon