Autoritățile indoneziene au localizat duminică cutiile negre ale avionului care s-a prăbușit în apropierea Jakartei, provocând decesul a 62 de persoane, relatează The Guardian.

Cautari epava Sriwijaya AirFoto: Risa Krisadhi-SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Scafandrii vor încerca luni să recupereze înregistratoarele de date ale avionului Sriwijaya Air după ce acesta s-a prăbușit în mare în urmă cu două zile la câteva minute după ce a decolat de pe aeroportul principal din Jakarta.

Zborul SJ182 se îndrepta sâmbătă înspre insula Borneo situată la aproximativ 740 de kilometri distanță de Jakarta înainte să dispară de pe radare la patru minute după decolare.

Autoritățile au identificat zona din Marea Java unde sunt localizate înregistratoarele de date, cunoscute drept cutiile negre ale unui avion, după ce au început să scoată la suprafață bucăți ale avionului Boeing 737-500 de pe fundul mării.

Salvatorii au recuperat de asemenea rămășițe ale pasagerilor și echipajului care și-au pierdut viața în urma tragediei, precum și obiecte personale ale acestora.

Unul dintre scafandrii marinei indoneziene a declarat că operațiunile de căutare vor fi reluate luni odată cu îmbunătățirea condițiilor meteo.

„Putem reduce aria de căutare astăzi la 200-500 de metri”, a declarat acesta pentru Kompas TV, precizând că în prima zi scafandrii au căutat cutiile negre pe o rază de 1-1,5 kilometri față de coordonatele principale ale prăbușirii.

Un anchetator de la comisia indoneziană pentru siguranță aeronautică a afirmat că autoritățile speră că în cursul zilei de luni vor fi găsite cutiile negre ale zborului SJ182.

REFERINȚĂ: