Autoritățile malteze au anunțat marți într-o schimbare de poziție cu 180 de grade că prințul George al Marii Britanii este binevenit să păstreze fosila unui dinte de rechin care i-a fost dăruit de către naturalistul Sir David Attenborough, relatează Reuters.

Fosila MegalodonFoto: Cristoph Schmidt / AFP / Profimedia Images

Fosila veche de 23 de milioane de ani a fost descoperită de Attenborough în Malta când acesta se afla în concediu pe insula mediteraneană în anii 1960. Acesta i-a făcut-o cadou prințului George, în vârstă de 7 ani, în cursul weekendului, provocând proteste din partea unor maltezi care consideră că artefactul ar trebui returnat insulei.

Ministrul culturii din Malta, Jose Herrera, a declarat luni că va începe demersurile pentru returnarea dintelui dar planul s-a împotmolit rapid.

„Nu este intenția noastră să urmărim această problemă mai departe”, a declarat marți un purtător de cuvânt al ministerului fără a oferi explicații privind schimbarea de poziție.

Anunțul de luni al lui Herrera a atras comentarii negative pe social media, unii critici subliniind că un dinte fosilizat de megalodon poate fi cumpărat pentru mai puțin de 50 de euro.

Matthew Caruana Galizia, fiul jurnalistului de investigație Daphne Caruana Galizia, ucis în Malta în urmă cu trei ani, a scris pe Twitter că ministrul culturii maltez ar trebui să fie mai preocupat de combaterea corupției decât să încerce să îi ia înapoi cadoul unui copil.

REFERINȚĂ: