Donatorii democraţi au doborât recordul de generozitate după decesul, vineri, al judecătoarei Ruth Bader Ginsburg de la Curtea Supremă a SUA, punând la dispoziţia candidaţilor democraţi şi a grupurilor progresiste peste 90 de milioane de dolari în doar 24 de ore, relatează Reuters, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nu mai puţin de 91,4 milioane de dolari au încasat candidaţii democraţi şi cauzele democrate în 28 de ore începând de la ora 8 p.m. vineri, când s-a aflat de decesul venerabilei judecătoare, a indicat organizaţia de colectare de fonduri ActBlue.

Este un record absolut, ca donaţii înregistrate într-o singură zi şi dolari donaţi pe oră, a precizat Erin Hill, directoarea organizaţiei non-profit.

Suma anunţată provine din 1,5 milioane de donaţii.

Decesul judecătoarei Ginsburg cu atât de puţin timp înainte de alegerile din 3 noiembrie i-a pus în priză atât pe susţinătorii democraţilor, cât şi pe cei ai preşedintelui republican Donald Trump. Dacă Trump reuşeşte să instaleze în funcţie un succesor conservator în locul liberalei Ginsburg, acest lucru ar consolida o majoritate conservatoare de 6 la 3 la Curtea Supremă, notează Reuters.

Citește și: