Ministrul Sănătății brazilian a îndemnat guvernul să vorbească în aceeași voce unificată în lupta cu pandemia COVID-19, reproșându-i președintelui Jair Bolsonaro minimalizarea amenințării înainte de ceea ce se anunță a fi cele mai două grele luni ale pandemiei în Brazilia, relatează Reuters.

Jair BolsonaroFoto: Wikipedia

Într-un interviu televizat difuzat duminică la o oră târzie, ministrul Sănătății din Brazilia, Henrique Mandetta i-a criticat de asemenea pe oameni pentru că se adună în public, fără a se referi direct la Bolsonaro, care a ieșit la plimbare pe străzi în cursul week-end-ului, atrăgând mulțimi și salutându-se cu susținătorii.

„Sper că putem vorbi într-un singur mesaj unificat, deoarece altfel brazilienii vor ajunge să se îndoiască. Ei nu știu dacă să îl asculte pe ministrul Sănătății, pe președinte, pe cine ar trebui să asculte”, a afirmat Mandetta.

În pofida faptului că acesta a evitat ceea ce mulți au considerat că va fi o remaniere inevitabilă săptămâna trecută, Mandetta rămâne în conflict cu președintele brazilian datorită abordării asupra pandemiei, Jair Bolsonaro fiind un critic al măsurilor de izolare și sugerând recent că a trecut ce a fost mai rău.

Numărul de decese a crescut în Brazilia cu 99 duminică, ajungând la un total de 1.223 de persoane în timp ce numărul de cazuri de infectare confirmate cu COVID-19 a urcat la 22.169, potrivit ultimelor cifre făcute publice de autorități.