Președintele brazilian Jair Bolsonaro a ieșit pe străzile capitalei Braziliei vineri, atrăgând mulțimi de susținători în ultimul său atac asupra măsurilor de izolare socială menite să combată răspândirea epidemiei COVID-19, relatează Reuters.

Jair BolsonaroFoto: Flickr

Bolsonaro, un fost căpitan al armatei în vârstă de 65 de ani, spune că măsurile de izolare luate de guvernatorii statelor federale și proprii oficiali responsabili de sănătatea publică afectează în mod inutil economia.

Popularitatea lui Bolsonaro a scăzut de la izbucnirea pandemiei, din ce în ce mai mulți brazilieni fiind revoltați de poziția sa vizavi de boală, pe care el o numește o „mică răceală”.

Vineri, sărbătoare națională în Brazilia, Bolsonaro a mers la un spital militar înainte de a opri la o farmacie ca apoi să își viziteze unul din fii într-o clădire rezidențială, potrivit imaginilor TV și relatărilor presei.

Criticii președintelui spun că atitudinea sa subminează eforturile autorităților de a impune distanțarea socială în rândul populației.