Reprezentantul special al Statelor Unite pentru Iran, Brian Hook a declarat vineri că amenințările lansate de către autoritățile de la Teheran nu vor duce decât la o izolare și mai accentuată a Iranului la nivel internațional, informează Mediafax citand site-ul agenției de presă Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Declarația oficialului american vine la scurt timp după ce liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei a declarat că Gardienii Revoluției din Iran ar putea acționa și în afara granițelor în lupta împotriva Statelor Unite.

„Atât timp cât regimul amenință întreaga lume, va deveni mai izolat. Până când Iranul nu se va comporta ca o națiune normală, izolarea în care se află se va adânci”, a declarat Hook.

Vineri, în cadrul primei sale predici din ultimii opt ani, Khamenei a declarat, în fața enoriașilor care scandau „Moarte Americii” că Gardienii Revoluției ar putea să acționeze în afara granițelor Iranului ca răspuns la o operațiune militară a Statelor Unite care a dus la moartea unuia dintre principalii lideri de la Teheran, generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei.