Peste 300 de persoane din 38 de țări au fost arestate în urma destructurării unei rețele de pornografie infantilă, considerată ca fiind cea mai mare la nivel mondial, au anunțat anchetatorii, potrivit postului BBC, scrie Mediafax.

CopiiFoto: Wikipedia

Site-ul clandestin, care avea peste 200.000 înregistrări ce prezentau abuzuri sexuale asupra copiilor, a fost închis anul trecut, după ce o anchetă derulată în Marea Britanie a dezvăluit existența rețelei. Autoritățile din mai multe țări au anunțat miercuri că, în urma unei ample anchete internaționale, au fost arestați 337 de presupuși utilizatori ai site-ului.

Site-ul, găzduit pe Dark Web, era deținut de un tânăr din Coreea de Sud, care a fost arestat în această țară.

Autoritățile britanice au comunicat că în acest caz au fost efectuate arestări în zeci de state, inclusiv Marea Britanie, Irlanda, SUA, Coreea de Sud, Germania, Spania, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Cehia și Canada. Site-ul a fost „unul dintre primele care a oferit spre vânzare videoclipuri dezgustătoare în schimbul criptomonedelor”, a transmis agenția britanică pentru combaterea criminalității.

Aproximativ 23 de copii au fost salvați din situații abuzive în urma destructurării rețelei, au anunțat anchetatorii.