O femeie de culoare a fost împușcată mortal de poliție, prin geamul casei sale, sâmbătă dimineață, în urma unei solicitări de verificare din partea unui vecin, scrie BBC.

TexasFoto: Hotnews

Atatiana Jefferson, 28, trăia în Fort Worth, Texsas, cu nepotul său de 8 ani. Un vecin a sunat la poliția de proximitate, îngrijorat din cauza faptului că ușa de la casa ei fusese deschisă toată noaptea.

Poliția a eliberat filmarea incidentului, realizată cu body com, în care se vede cum ofițerul o împușcă, căteva secunde după ce o vede. Filmarea arată cum poliția cercetează perimetrul proprietății și observă o figură la fereastră. După ce îi cer persoanei să ridice mâinile în aer, un ofițer trage cu arma. Deși filmarea este editată, nu pare ca ofițerii să se fi identificat înainte de a-i cere femeii să ridice mâinile în aer.

Atacul are loc la mai puțin de două săptămâni de la condamnarea din cazul polițistului aflat în afara orelor de serviciu care a împușcat un bărbat de culoare, Bothan Jean, în propriul său apartament din Dallas.

ATENȚIE! IMAGINI CU IMPACT EMOȚIONAL