Ministrul de Externe cubanez Bruno Rodriguez a cerut miercuri omologului său canadian, Chrystia Freeland, să ajute la eliminarea sancțiunilor impuse de SUA asupra Venezuelei, în timpul unei întâlniri privind criza politică și umanitară din țara sud-americană, scrie Reuters.

Proteste in VenezuelaFoto: Captura Al Jazeera

Cuba este un aliat puternic al președintelui Maduro, pe care multe țări, inclusiv Canada, nu îl mai recunosc ca lider legitim. Înăsprirea sancțiunilor americane de anul acesta, cu scopul de a pune presiune pe Maduro, a lovit economia din Venezuela, contribuind la foametea populației și la apariția bolilor.

"Am exprimat faptul că măsurile coercitive americane împotriva Venezuelei afectează cetățenii și sunt contrare Legii Internaționale și procesului de dialog", a transmis Rodriguez după întâlnire.

O declarație a Ministerului de Externe al Cubei informează că ministrul a propus Canadei să intervină pentru a elimina aceste sancțiuni.

Canada, aliat NATO al Statelor Unite, are o relație bună de mult timp cu Cuba, ridicând speranțe în ceea ce privește un posibil rol de mediere pe care statul canadian l-ar putea asuma în contextul crizei.

Ministerul de Externe al Canadei a eliberat o declarație prin care transmite că Rodriguez și Freeland au căzut de acord să păstreze legătura și să continue să discute despre acest subiect. ​