Deputații ruși au anunțat luni o reuniune extraordinară săptămâna viitoare consacrată "ingerințelor" externe în favoarea mișcării de protest pentru alegeri libere în Moscova, după o serie de avertismente adresate mai multor țări dar și YouTube, scrie AFP.

KremlinFoto: Agerpres

Rusia acuză guvernele și presa externă să susțină adunările opoziției, care reunesc mii de persoane în fiecare week-end în centrul capitalei, de la jumătatea lunii iulie, pentru a protesta față de respingerea candidaturilor opoziției la alegerile locale din septembrie.

Președintele Dumei, camera inferioară an Parlamentului, Viaceslav Volodin, a anunțat o "reuniune extraordinară în 19 august pentru a discuta despre faptele de ingerință în afacerile interne ale țării noastre".

Duminică, agenția rusă pentru supravegherea telecomunicațiilor Roskomnadzor a acuzat Google că face "publicitate acțiunilor în masă neautorizate" pe YouTube.

Cel mai recent protest a reunit duminică la Moscova circa 60.000 de persoane.

Sute de opozanți, printre care Alexei Navalnîi, au fost arestați.

Săptămâna trecută, ministerul rus al Afacerilor Externe a convocat succesiv diplomații germani și americani pentru a le reproșa ingerințe.

Diplomația rusă a denunțat "apelurile directe la proteste" din partea televizunii germane Deutsche Welle pe rețelele sociale și a reproșat ambasadei SUA că a publicat pe site-ul său și pe contul de Twitter informații legate de proteste. Aceste mesaje sfătuiau cetățenii americani prezenți în Rusia să evite zona și includeau planul unui traseu al manifestanților.