Autoritățile din Honduras avertizează că țara se confruntă cu o epidemie de febră dengue, în condițiile în care 26 din cele 32 de spitale publice din țară au raportat că tratează un număr foarte mare de astfel de cazuri, scrie Mediafax, citând France 24.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aproximativ 28.000 de persoane au fost afectate de această boală în 2019, iar dintre acestea, 54, majoritatea copii, au decedat. Între timp, autoritățile de la Tegucigalpa au ordonat începerea unei campanii de dezinsecție, dat fiind că această boală este transmisă de o anumită specie de țânțar.

Oficialii din domeniul sănătății au informat că numărul mare de cazuri de febră dengue i-ar putea obliga să utilizeze și școlile ca centre de tratament, numărul de paturi disponibile din spitale fiind foarte scăzut.

Președintele țării, Juan Orlando Hernandez, i-a convocat pe primarii din orașele din țară pentru a discuta despre modalitățile de soluționare a acestei probleme.

Eforturile autorităților în acest sens ar putea fi afectate de începutul sezonului ploios în Honduras, care durează trei luni și care ar urma să ducă la o creștere importantă a populației de țânțari din această țară.