Liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele american Donald Trump au convenit, în cadrul reuniunii de duminică, să intensifice dialogul pentru a face progrese în denuclearizarea Peninsulei Coreene, a anunţat luni mass-media de stat nord-coreeană, potrivit Mediafax care citează Reuters.

Trump pune piciorul in Coreea de Nord si da mana cu Kim Jong UnFoto: Captura YouTube

Trump a devenit dminică primul președinte american aflat în funcţie, care a păşit în Coreea de Nord. Acesta s-a întâlnit cu Kim în zona demilitarizată (DMZ) dintre cele două Corei și a fost de acord să reia discuțiile nucleare care rămăseseră blocate.

"Liderii celor două țări au convenit să mențină legătura strânsă și în viitor și să reia și să avanseze dialogurile productive pentru a face un nou progres în denuclearizarea Peninsulei Coreene și în relațiile bilaterale", a informat agenția de știri KCNA.

Întâlnirea, inițiată de Trump printr-un mesaj online pe care Kim i-a spus că l-a luat prin surprindere, a arătat raportul dintre cei doi, însă analiștii au declarat că nu s-au apropiat de reducerea decalajului dintre pozițiile lor de la summitul din februarie din Vietnam.

KCNA a transmis că, în timpul discuțiilor dintre Trump și Kim, cei doi lideri au explicat "chestiuni legatet de relaxarea tensiunilor din peninsula coreeană", "chestiuni de interes comun care au devenit un obstacol în rezolvarea acestor probleme" și "şi-au exprimat deplina înţelegere şi simpatie."

Kim a spus că relația personală bună cu Trump a făcut o întâlnire atât de dramatică posibilă la doar o zi după primirea veştii și că relația cu Trump va continua să producă rezultate bune, potrivit KCNA.