Israel nu va lua parte la summit-ul cu tematică economică organizat de SUA în Bahrain luna aceasta, un eveniment perceput ca un prim pas în cadrul planului de pace pentru Orientul Mijlociu, formulat de Casa Albă, scrie Bloomberg.

Jared KushnerFoto: Wikipedia

Decizia de a nu participa la discuțiile ținute la Bahrain a fost luată după ce oficialii israelieni și cei americani au discutat în legătură cu asta, susține un oficial israelian.

Summit-ul, care va avea loc în perioada 25-26 iunie, va fi o oportunitate pentru prezentarea viziunilor economice ale palestinienilor, iar SUA nu dorește ca politica să umbrească chestiunile economice, declară un oficial din administrația americană. Planul de pace american este formulat sub conducerea lui Jared Kushner, consilierul și ginerele lui Trump. Propunerea la care lucrează Kushner, care ar trebui să prezinte o soluție politică pentru conflictul israelo-palestinian, nu a fost încă dezvăluită, după multiple amânări, iar acum dezvăluirea este anticipată pentru septembrie, după alegerile din Israel.

La începutul lunii, Kushner a declarat că speră ca poporul palestinian să devină capabil de autoguvernare, în timp.

Autoritățile palestiniene au anunțat că vor boicota sesiunile de dezbateri din Bahrain, iar organizații pentru afaceri palestiniene au refuzat deja invitația americană.