Secretarul american pe Energie Rick Perry a spus marți că un proiect de lege privind sancționarea companiilor implicate în proiectul Nord Stream 2 va fi publicat în curând. Kremlinul a răspuns, la rândul său, că sancțiunile pe care Statele Unite intenționează să le aplice companiilor implicate în proiectul Nord Stream 2 ar reprezenta un act de competiție neloială și vor fi percepute ca ceva inacceptabil pentru Rusia și alte capitale europene, relatează Reuters.

Traseul Nord StreamFoto: Wikipedia

"Opoziția față de Nord Stream 2 încă există în Statele Unite", a declarat Perry în cadrul unei vizite efectuate la Kiev cu ocazia inaugurării lui Volodimir Zelensky în funcția de președinte.

”Senatul Statelor Unite urmează să treacă un proiect de lege, Camera Reprezentanților îl va aproba, va fi semnat de președinte, ceea ce va impune sancțiuni pentru Nord Stream 2”, a mai spus Perry.

"Acest (act de competiție neloială) este inacceptabil nu doar pentru noi, ci și pentru multe țări din Uniunea Europeană", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Proiectul Nord Stream 2 este criticat atât de Statele Unite, dar și de mai multe state europene, care se tem că acesta va crește dependența Uniunii Europene față de gazele naturale din Rusia.