Se întrevede o victorie în primul tur numai la Bagheria, în provincia Palermo, în timp ce în celelalte şase localităţi ieşite la vot în Sicilia se va merge la al doilea tur de scrutin. Datele parţiale indică un regres în localităţile unde mişcarea a câştigat ultimele alegeri administrative (Bagheria şi Gela). Liga obţine un rezultat bun, potrivit Il Messaggero, citat de Rador.

La Bagheria depăşeşte pragul de 40%, util pentru a fi ales în primul tur, Filippo Tripoli (46%) susţinut de centru-stânga şi de o parte din centru-dreapta; urmează Gino Di Stefano (32%), candidat cu centrul-dreapta şi cu Liga, care a umplut Piaţa Matrice cu susţinători, în timp ce M5S, care a administrat localitatea în ultimii cinci ani, se prăbuşeşte: Romina Aiello s-a oprit la circa 10%.

La Caltanissetta, unica reşedinţă de provincie la vot, vor merge în al doilea tur de scrutin Michele Giarratana (circa 37%), sprijinit de centru-dreapta, şi Roberto Gambino (20%) din M5S; Oscar Aiello din Ligă este al patrulea, în spatele lui Salvatore Messana de la centru-stânga. Va fi o mare provocare la al doilea tur de scrutin între Lucio Greco (37%) şi Giuseppe Spata (31%) la Gela: primul este susţinut de alianţa dintre FI şi PD, al doilea este candidatul Ligii, sprijinit de centru-dreapta şi de disidenţii din FI; M5S, care a câştigat majoritatea acum câţiva ani, cu candidatul Simone Morgana s-a oprit la 14% (al patrulea).

La Castelvetrano, localitate dizolvată de mafie acum doi ani, se vor înfrunta în al doilea tur de scrutin Calogero Martire (29%) de la centru-dreapta (fără Liga şi FDL) şi Enzo Alfano (28%) din M5S; se opreşte la 17%, în schimb, Pasquale Calamia, unicul candidat cu simbolu PD. La Mazara del Vallo, la al doilea tur de scrutin se vor înfrunta Salvatore Quinci (33%) susţinut de liste civice şi Giorgio Randazzo (21,1%), candidatul Ligii.

La Monreale duelul din al doilea tur va fi între Alberto Arcidiacono (24%) şi Pietro Capizzi (23%), sprijinit de o parte din PD şi de o parte din centru-dreapta. Au votat 58,42% dintre alegătorii sicilieni la alegerile administrative de duminică în 34 de localităţi siciliene. Sunt 254.687 de alegători care au mers la urne. Localitatea cu cea mai mare afluenţă este Brolo, în provincia Messina, unde au votat 72,12% dintre cetăţenii cu drept de vot.

În singura localitate reşedinţă de provincie, Caltanissetta, au votat 56,70% dintre cetăţeni. La Gela, datele s-au atestat la 58,40%, iar la Castelvetrano, în provincia Trapani, au votat 55,40%, în timp ce la Mazara del Vallo au mers la vot 65,02%. La Bagheria, în provincia Palermo, 58,47% au mers la vot, iar la Monreale 59,16% dintre alegătorii cu drept de vot.