Doi activiști vegani originari din nordul Franței au fost condamnați la închisoare pentru violență, asta după ce au vandalizat câteva magazine care vindeau produse din carne. Aceștia au încercat chiar să dea foc localurilor din zonă care vindeau produse de origine animală și au scris pe pereți cuvinte precum „asasini”, infomează The Independent.

Activiști veganiFoto: Wikipedia Commons

Cele două persoane, o femeie și un bărbat în vârsta de 23, respectiv 26 de ani au pledat vinovați în fața curții judecătorești din Lille, Franța. Cei doi au recunoscut că au luat parte la aceste acțiuni de vandalism. Faptele s-au petrecut între luna decembrie a anului 2018 și februarie 2019 și vizau, printre altele, spargerea ferestrelor și chiar incendierea cu canistre de petrol a magazinelor în cauză.

Femeia a fost condamnată la 10 luni de închisoare, iar bărbatul a primit și el șase luni în spatele gratiilor. De asemenea, cei doi activiști sunt obligați să plătească pagubele create din acțiunile lor de vandalism.

Alți doi activiști au primit și ei două sentințe de închisoare cu suspendare pentru complicitate. Federația măcelarilor locali și-a exprimat punctul de vedere afirmând că societatea are nevoie de un exemplu care să prevină răspândirea acestor fapte de violență și a ideilor extremiste pe viitor.

Nordul Franței s-a confruntat în ultimele luni cu o serie de acte violente care vizau atât măcelăriile, cât și restaurantele locale care servesc preparate din carne. Mișcarea activiștilor vegani poartă numele de „anti-specie” (anti-speciesist în engleză), iar adepții sunt persoane care consideră că oamenii nu sunt superiori animalelor și că nu au dreptul să consume produse animale.

Lunea aceasta alți activiştii vegani au provocat blocaje majore în traficul rutier din mai multe oraşe din Australia.