Afirmațiile unui judecător britanic despre "dreptul uman fundamental" al unui bărbat de a întreține relații sexuale cu soția sa a provocat discuții aprinse într-un tribunal englez, potrivit The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Remarca a fost făcută de către judecătorul Anthony Paul Hayden, care a fost pus în situația de a decide dacă să emită un ordin judecătoresc pentru a împiedica un bărbat să întrețină relații sexuale cu soția sa de 20 de ani, deoarece ea nu ar mai avea capacitea de a-și da consimțământul.

Autoritățile din zona serviciilor sociale consideră că există destule dovezi care arată că femeia nu mai poate consimți în legătură cu viața sa intimă. Avocații au sugerat ca judecătorul să îi interzică bărbatului să mai stabilească relații intime cu femeia, pentru a o proteja.

Hayden a judecat acest caz luni. I s-a adus la cunoștință faptul că bărbatul era pregătit să își ia un angajament de a nu încerca să aibă contact sexual cu soția sa. Cu toate acestea, Hayden a vrut să examineze dovezile în detaliu și să audă justificarea avocaților din partea părților implicate și cea a consiliului înainte de a lua o decizie.

Judecătorul a spus că nu se poate gândi la un "drept uman fundamental mai evident decât cel al bărbatului de a face sex cu soția lui" și că bărbatul are tot dreptul să îi fie ascultate argumentele înainte. Hayden a impus ca perechea să nu fie identificată, iar în lunile următoare va avea loc o audiere completă.