După ce manifestanți pro și anti guvernamentali au luat cu asalat străzile în cursul zilei de sâmbătă, președintele Venezuelei Nicolas Maduro a lăudat forțele armate pentru loialitatea de care au dat dovadă, blocând tentativa de ”lovitură de stat” a liderului opoziției Juan Guaido. De partea cealaltă, acesta a făcut apel la un marș asupra capitalei și nu a exclus o intervenție militară.

HotNews.roFoto: Hotnews

În timpul mitingului de sâmbătă, Maduro a condamnat și ”atacurile cibernetice”, el susținând că opoziția este responsabilă pentru pana de curent care a paralizat țara, potrivit BBC News.

Manifestațiile de sâmbătă au fost marcate de ciocniri între manifestanți și forțele de ordine care au blocat înaintarea protestatarilor din tabăra lui Guaido.

Pe de altă parte, liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, recunoscut de peste 50 de state drept președinte interimar al Venezuelei, a făcut apel la un marş asupra capitalei, Caracas.

”Anunţ un turneu, turneul meu şi al tuturor deputaţilor prin întreaga ţară pentru a vă face să veniţi definitiv la Caracas”, a declarat Juan Guaido în faţa a mii de simpatizanţi ieşiţi pe străzile capitalei.

El a reafirmat că este pregătit să autorizeze o intervenţie militară străină, potrivit AFP. ”Toate opţiunile sunt pe masă şi facem această afirmaţie cu responsabilitate”, a afirmat Juan Guaido care şi-a îndemnat suporterii să nu se lase cuprinşi de ”disperare sau frustrare”.