Uniunea Europeană dorește să impună mai multe sancțiuni guvernului președintelui venezuelean Nicolas Maduro, dar nu a discutat despre un embargo asupra petrolului, a declarat luni ministrul de Externe din Malta, potrivit Mediafax.

Masina distrusa in VenezuelaFoto: Hotnews

"Intenția ... este ca sancțiunile să poată fi posibile pentru anumiți indivizi, mai degrabă decât pentru aspecte care ar putea avea un efect asupra unei economii deja slăbite", a declarat Carmelo Abela pentru Reuters după o reuniune a miniștrilor de Externe din UE de la Bruxelles.

"Sancțiunile suplimentare (sectoriale) nu sunt excluse, dar în primul rând ne concentrăm pe anumite persoane", a adăugat acesta.

Din noiembrie 2017, Uniunea Europeană a impus un embargo asupra exporturilor de arme și echipamente pentru represiunea internă, precum și o interdicție de călătorie și o înghețare a activelor a 18 oficiali acuzați de încălcarea drepturilor omului și subminarea democrației.

Administrația americană a președintelui Donald Trump a impus sancțiuni asupra firmei petroliere PDVSA deținute de stat în Venezuela.