Copilul de doi ani care a căzut într-un puț cu diametrul de 25 de centimetri în sudul Spaniei a fost găsit mort în noaptea de vineri spre sâmbătă, după 13 zile de operațiuni excepționale de salavare, a spus prefectul Andaluziei, relatează AFP.

Putul in care a cazut JulenFoto: Captura YouTube

”Din păcate la 1.25 dimineață (0.25 GMT), echipele de salvare au ajuns la nivelul puțului la care era căutat Julen și au localizat rămășițele micuțului”, a spus Alfonso Comez din Celis pe Twitter.

Julen Rosello a căzut accidental, potrivit părinților săi, duminică, 13 ianuarie, în acest puț abandonat cu un diametru de 25 de centimetri și o adâncime de peste o sută de metri, săpat în trecut pentru a găsi apă. Copilul se juca pe un teren aparținând unui membru al familiei în timp ce părinții săi luau masa în apropiere.

Veniți special din regiunea minieră Asturia (nord-vest), minerii de elită specializați în salvarea victimelor în cele mai dificile circumstanțe au început joi seara să sape o galerie de circa patru metri pentru a ajunge în zona în care se credea că se află Julen, la o adâncime de circa 70 de metri.

Echipați cu butelii de oxigen, cei opt mineri, care au lucrat în echipe de câte doi oameni, au coborât cu ajutorul unei cuști metalice într-un tunel vertical săpat în paralel cu puțul.

Minerii au săpat în stâncă cu ajutorul unei freze enorme, dar au fost nevoiți să apeleze la geniști, care au efectuat trei explozii controlate.