Peste 350 de persoane au fost arestate în Venezuela în această săptămână în timpul manifestațiilor organizate împotriva regimului președintelui Nicolas Maduro, a declarat vineri Înalt Comisarul pentru Drepturile omului al ONU, Michelle Bachelet, relatează AFP.

Proteste in VenezuelaFoto: Captura Al Jazeera

Michelle Bachelet a indicat într-un comunicat al biroului său că a primit informații care privesc arestarea masivă a manifestanților - "peste 350 în total (în această săptămână), inclusiv 320 într-o singură zi, pe 23 ianuarie".

Proteste masive au avut loc săptămâna aceasta în Venezuela, în contextul în care noul mandat al lui Maduro este contestat de opoziție, care denunță presiunile asupra alegătorilor la scrutinul din 20 și puternicul absenteism.

Liderul opoziției Juan Guaidó a declarat că ia în calcul amnistia pentru președintele Nicolás Maduro în cazul în care acesta face pasul înapoi și renunță la putere, scrie BBC News.

Într-un interviu, Guaidó – care s-a proclamat președinte interimar- a precizat că încearcă să contacteze toate sectoarele, inclusiv armata pentru a pune capăt crizei.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a primit joi sprijinul armatei pentru contracararea susţinerii internaţionale pentru şeful Parlamentului, Juan Guaido, autoproclamat cu o zi în urmă "preşedinte" interimar şi imediat recunoscut de Statele Unite şi aliaţii săi în regiune.