Jeremy Corbyn și-a exprimat susținerea față de propunerea de a forța organizarea unui al doilea referendum prin care să fie consultată populația cu privire la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Corbyn a cedat în fața presiunii exercitate de Partidul Laburist și de membrii Parlamentului britanic, transmite The Telegraph .

Jeremy CorbynFoto: Captura YouTube

Jeremy Corbyn își dorește ca guvernul să acorde membrilor Parlamentului ocazia de a decide săptămâna viitoare dacă va fi organizat un al doilea referendum.

Dacă majoritatea va susține această propunere, Parlamentul ar putea să o forțeze pe Theresa May să organizeze un vot public care ar putea să ducă la anularea Brexitului.

Suporterii așa-numitului vot al poporului ( ,,People’s Vote )au fost încântați seara trecută, decriind noua direcție a Partidului Laburist drept un moment istoric care a adus referendumul cu un pas mai aproape.

Decizia lui Corbyn a fost luată după ce Theresa May a avertizat membrii Parlamentului că un nou referendum ar ,,afecta coeziunea socială” deoarece ar ,,slăbi încrederea în democrație”.