Un individ a fost arestat miercuri în statul american Georgia, acesta fiind inculpat pentru că ar fi plănuit să atace Casa Albă și alte clădiri guvernamentale din Washington, dar și Statuia Libertății din New York, informează cotidianul Atlanta Journal Constitution, citat de Mediafax.

Casa AlbaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Hasher Jallal Taheb a fost arestat în comitatul Gwinnett din statul Georgia, în urma unei investigații a FBI.

Autoritățile au transmis că toate amenințările în acest caz au fost neutralizate și se crede că suspectul acționa de unul singur.

În august 2018, Taheb i-a spus unui informator FBI că intenționa să-și vândă mașina pentru a obține bani necesari pentru a ajunge într-o zonă controlată de organizația teroristă Stat Islamic.

Suspectul i-a mai spus informatorului FBI că voia să atace Casa Albă și Statuia Libertății.

"Presupusa lui intenție era să atace Casa Albă și alte ținte de oportunitate în zona Washington DC, folosind dispozitive explozive, inclusiv un dispozitiv exploziv improvizat, o rachetă antitanc", a declarat Byung Pak, procuror al Districtului Nord din Georgia.

FBI a transmis că arestarea lui Taheb s-a produs în urma unei investigații de un an, care a fost "rezultatul direct al unui pont din partea comunității".