O familie britanică este amenințată cu expulzarea din Noua Zeelandă din cauza unui comportament considerat deplorabil și care a jignit locuitorii în general, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Familia de zece membri s-a făcut remarcată pentru o serie de incidente care au avut loc în Auckland și Hamilton. Ei sunt acuzați că și-au aruncați deșeurile peste tot, de agresiune, dar și de faptul că ar fi mâncat fără să plătească și de comportament amenințător.

Primarul din Auckland, Phil Goff, a cerut poliției să acționeze. ”Aceste persoane sunt mizerabile. Sunt niște lipitori”, a spus el la un post de radio local.

”Dacă spui o dată ”am găsit un fir de păr în farfurie, te credem, dar ei spun la fiecare masă, găsind astfel un mod de a nu plăti. Este un comportament de infractori. Sunt mai răi decât niște porci și vreau să îi văd afară”, a mai spus primarul.

Managerul adjunct al direcției de imigrări din Noua Zeelandă, Peter Devoy, a spus că membrilor familiei le-a fost trimis un aviz de deportare, motivat de ”probleme de moralitate”.

Unul dintre membrii familiei, o femeie de 26 de ani, a recunoscut miercuri în fața unui tribunal că a furat marfă în valoare de 55 de dolari neozeelandezi dintr-o benzinărie.

Presa din Noua Zeelandă îi urmărește de când pe social media a apărut un videoclip cu ei lăsând sticle de bere, dar și alte gunoaie pe plajă.

Într-un video, putem vedea un copil amenințând că ”îi va rupe gura” unei femei care le-a cerut să strângă gunoiul.

Potrivit Stuff Media, unul dintre membrii familiei a lovit un jurnalist care a venit să le pună întrebări.

Familia s-ar fi hotărât să se întoarcă în Marea Britanie.