A nu dori scoaterea la iveală a adevăraţilor autori ai unei crime înseamnă a accepta chiar o acuzaţie mai gravă decât acea crimă... Ca şi cum eforturile conducerii Arabiei Saudite de a acoperi vinovăţia prinţului moştenitor Mohammad bin Salman nu ar fi fost de ajuns, acum Riadul le-a transferat pe plan internaţional, potrivit ziarului turc Sabah, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

O sprijină

În declaraţia finală cu 72 de puncte adoptată la încheierea celui de-al 39-lea summit al Consiliului de Cooperare al Golfului de la Riad, se arată că atitudinea adoptată de conducerea Arabiei Saudite privind asasinarea lui Jamal Khashoggi şi măsurile adoptate pentru lămurirea acestui caz sunt susţinute de Consiliul de Cooperare al Golfului.

Justiţia saudită

Conform unui comunicat transmis de Arabia Saudită, nu are nici un sens cererea ca cei care au fost trimişi la Istanbul pentru a comite crima asupra lui Jamal Khashoggi să fie judecaţi în Turcia. Pentru că "Au fost adoptate toate măsurile juridice pentru primatul justiţiei şi aplicarea regulilor juridice sub conducerea regelui Salman bin Abdulaziz."

Crima

În timp ce oamenii care trăiesc în alte regiuni şi ţări ale lumii se interesează de subiecte precum "Care au fost ultimele cuvinte ale lui Khashoggi în timp ce era sugrumat" sau dacă cei care l-au tranşat ascultau muzică în timp ce făceau acest lucru, Arabia Saudită şi sateliţii lor, ţările din Golf, spun lumii "Nu contează cine a comis crima, ce vă interesează pe voi".

Să fie atenţi

Şi prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, va participa rânjind la summit-uri, ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, şi va fi întâmpinat chiar şi de către Putin cu afecţiune... Doresc ca relaţia niciunuia dintre participanţii la summit-ul Consiliului de Cooperare al Golfului cu prinţul moştenitor Mohammad bin Salman să nu fie afectată şi ca drumul niciunia să nu treacă într-o bună zi prin vreun consulat al Arabiei Saudite.