Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, a declarat joi că Washingtonul este pregătit să impună mai multe sancțiuni asupra Turciei dacă pastorul american Andrew Brunson nu va fi eliberat, relatează site-ul agenției Reuters.

"Intenționăm să facem mai mult dacă nu îl vor elibera imediat", a declarat Mnuchin în cadrul unei ședințe a Administrației Trump.

"Trebuie să demonstreze că reprezintă un prieten bun. Țin un pastor extraordinar acolo. Este un om nevinovat", a afirmat președintele american Donald Trump.

Relațiile între Statele Unite și Turcia au devenit tensionate pe fondul arestării pastorului american și a diferențelor de opinie privind situația din Siria.

Vineri, Recep Erdogan a declarat că va apăra Turcia de atacurile economice, în contextul deprecierii puternice a lirei şi după Donald Trump a dispus impunerea de taxe vamale mai mari pentru importurile de aluminiu și oțel din Turcia.

Andrew Brunson a fost arestat în ancheta privind tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia în iulie 2016, acesta fiind acuzat că ar avea legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţii considerate drept teroriste de Ankara, potrivit news.ro.