Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat, joi seară, că îl respectă pe Edward Iordănescu, un antrenor bun şi în care are încredere, dar ceva nu a mers şi nu s-a mai avut răbdarea necesară, astfel că tehnicianul a fost schimbat, potrivit news.ro.

Iuliu Muresan (CFR Cluj)Foto: AGERPRES

Mureşan a precizat că şi-ar dori ca Iordănescu să revină în viitor la club. “Eu mi-aş dori să ne mai întâlnim cu Edi Iordănescu la club în calitate de antrenor”.

Iuliu Mureşan a afirmat, la Pro X, că nu poate să spună că Iordănescu şi jucătorii erau într-o relaţie proastă. “Ceva nu a mers. După pregătirea de vară am jucat bine în Supercupă, dar după aia jucând la trei zile echipa a scăzut în exprimare foarte mult. Cu Malmo a jucat chiar slab şi atunci Consiliul de Administraţie a luat măsura dureroasă după trei meciuri să schimbăm amtrenorul. Nu e o situaţie fericită, chiar nu mă bucur, l-am respectat şi îl respect pe Iordănescu, e un antrenor bun, am încredere în el, dar ceva nu a mers şi nu s-a mai avut răbdarea necesară. Orice antrenor venea după Dan Petrescu era foarte greu. Dan Petrescu e genul de antrenor care joacă numai pentru rezultat. Ca şi Jose Mourinho stoarce jucătorii în campionatul pe care îl câştigă şi după aceea este foarte greu să repete performanţa sau unui alt antrenor îi este şi mai greu să facă acest lucru. Decizia plecării nu a fost luată de mine. A fost o conjunctură nefavorabilă”, a adăugat el.

Mureşan a declarat că despărţirea de Iordănescu s-a făcut amiabil. “A fost o înţelegere amiabilă între el şi acţionarul majoritar al clubului, ne-am despărţit în condiţii amiabile. Pe Conceicao l-am contactat numai ieri dimineaţă, aseară a ajuns în Bucureşti şi azi-dimineaţă în Cluj. A fost o listă forte scurtă şi acum patru zile o săptămână eu nu m-am gândit la schimbarea antrenorului. Am ales un antrenor foarte bun, cu care ne înţelegem bine. Şi sper să facem foarte bine de acum încolo. Eu mi-aş dori să ne mai întâlnim cu Edi Iordănescu la club în calitate de antrenor. Eu m-am înţeles foarte bine şi cu Marian şi cu Bogdan şi cu toată lumea. Nu e adevărat că i-aş fi săpat pe cei doi. A venit un nou acţionar care şi-a adus nişte oameni de încredere, nu e vorba de săpat. Aţionarul are dreptul să-şi pună oamenii pe care consideră de cuviinţă. Deciziile cu privire la schimbările din staf nu le-am luat eu”, a conchis preşedintele CFR Cluj.

CFR Cluj a anunţat, joi, rezilierea contractului antrenorului principal Edward Iordănescu după doar trei meciuri pe care acesta le-a avut pe banca echipei ardelene în acest sezon. În locul lui Iordănescu a fost numit portughezul Antonio Conceicao.