Imobilul cu 6 etaje s-a prăbuşit peste o clădire cu 4 etaje în oraşul Noida, de la periferia New Delhi. Cel puțin două persoane au murit, a informat poliţia. Salvatorii caută încă persoane care ar putea fi prinse sub dărâmături, relatează agenția Reuters, preluată deAgerpres.

Poliţia a precizat că imobilul care s-a prăbuşit în noaptea de marţi spre miercuri era încă în construcție, cu o structură de rezistență slabă.

"Am recuperat două cadavre, câte altele există este greu de spus. Dar oamenii din zonă ne spun că nu erau multe familii care se mutaseră în clădire şi că acolo trăiau în special muncitori în construcţii", a declarat inspectorul general de poliţie Ram Kumar.

O publicație locală a informat anterior că ar fi prinși sub dărâmături cel puţin 50 de oameni. Şeful pompierilor care au intervenit la faţa locului a indicat că 12 muncitori ar fi fost în clădirea de 6 etaje la momentul prăbușirii.

18 familii trăiau în clădirea cu patru etaje, potrivit canalului NDTV.

Noida este formată din mai multe zone rezidenţiale care au apărut în jurul capitalei Indiei în ultimul deceniu. Aici se află zeci de blocuri de locuit sau pentru spaţii de birouri, multe dintre ele neterminate din lipsă de fonduri sau în lipsa aprobărilor de la primărie.

În jur de 100 de persoane au fost implicate în operaţiunile de salvare care au durat toată noaptea. S-au folosit macarale pentru a îndepărta dărâmăturile. O echipă canină trimisă pentru a căuta supravieţuitori nu a găsit niciunul, a declarat P.K. Srivastava, comandant al forţei naţionale de răspuns în caz de dezastre.