Tribunalul din landul Schleswig-Holstein (nordul Germaniei) a respins marţi noul mandat de arestare emis de Spania pentru independentistul Carles Puigdemont pe baza unor noi informaţii. Fostul preşedinte catalan nu va mai fi deci încarcerat în Germania. Curtea consideră restrâns riscul ca Puigdemont să fugă, a arătat o purtătoare de cuvânt a tribunalului pentru agenţia de presă germană DPA, potrivit Le Soir

HotNews.roFoto: Hotnews

Arestat de poliţia germană la cererea Spaniei, Carles Puigdemont a fost eliberat pe 6 aprilie şi pus sub control judiciar de tribunalul din Schleswig-Holstein. Liderul secesionist este urmărit pentru că a contribuit la organizarea unui referendum ilegal pentru independenţa regiunii sale în octombrie anul trecut.

"Rebeliune"

El fugise în Belgia după destituirea guvernului catalan de către Madrid, dar fusese arestat în Germania pe 25 martie, când se întorcea cu maşina dintr-o deplasare în Finlanda.

Dl Puigdemont aşteaptă în Germania ca justiţia să se pronune pe fond într-o cerere de extrădare făcută de justiţia spaniolă, care vrea să-l judece pentru "rebeliune" împreună cu alţi lideri separatişti pentru rolul lor în tentativa de secesiune, citează Rador.