Actualul acord privind programul nuclear iranian nu este suficient pentru a ţine sub control ambiţiile nucleare ale Teheranului, a afirmat vineri cancelarul german, Angela Merkel, în cursul unei vizite la Washington, relateazăAgerpres, care citează AFP.

Angela MerkelFoto: Agerpres/AP

"Suntem de părere că JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action) este o primă etapă care a contribuit la încetinirea activităţilor lor mai ales în acest sens (...), dar mai considerăm că, din punctul de vedere german, nu este suficient pentru a ne asigura că ambiţiile Iranului sunt temperate şi ţinute sub control", a declarat Angela Merkel folosind acronimul englez al acordului.

În baza acestui acord îndelung negociat de Iran şi marile puteri (Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania), Teheranul a acceptat să-şi îngheţe programul nuclear până în 2025.

"Europa şi Statele Unite ar trebui să fie în armonie în privinţa acestui subiect", a adăugat cancelarul german într-o conferinţă de presă alături de preşedintele american, Donald Trump.