Ungaria afirmă că politica iresponsabilă a UE în materie de migrație reprezintă o amenințare pentru evrei: Europa trebuie să revină la valorile provenite din tradițiile iudeo-creștine

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 16 aprilie 2018, 19:08 Actualitate | Internaţional


Viktor Orban
Foto: Agerpres/EPA
Guvernul ungar afirmă că politica „iresponsabilă” a Uniunii Europene față de imigrație a contribuit la creșterea intoleranței religioase în Europa de Vest, devenind o amenințare față de evrei, scrie Reuters.

Cabinetului premierului Orban a publicat această declarație, la o săptămână după ce premierul a câștigat detașat un al treilea mandat, pe baza unei campanii anti-imigrație și a unor atacuri dure la adresa magnatului evreu George Soros, născut în Ungaria, pentru promovarea politicii ușilor deschise față de imigranți.

Premierul conservator s-a prezentat drept un apărător al suveranității Ungariei și al valorilor creștine împotriva a ceea ce el numește „invazia„ migranților musulmani. Biroul său a folosit ocazia zilei ungare de comemorare a Holocaustului pentru a critica din nou politicile migratorii ale UE.

„E o singură cale de a contra întărirea îngrijorătoare a fenomenului antisemit ... Europa trebuie să revină la valorile provenite din tradițiile iudeo-creștine”, se arată în acest comunicat.

"Intoleranța religioasă care amenință Europa - și care este o consecință directă a politicii migratorii iresponsabile a Bruxellesului - s-a tradus în violențe fără precedent în jumătatea vestică a continentului”, arată comunicatul, făcând referire la numărul de atacuri ale militanților islamiști începând cu 2015.

Orban a pledat în repetate rânduri toleranță zero față de antisemitism, dar o serie de comentarii făcute anul trecut au stârnit nemulțumirea ereilor ungari, inclusiv laudele la adresa lui Miklos Horthy, care a condus Ungaria în perioada nazistă și a fost un aliat al lui Hitler. Acesta a suspendat deportarea evreilor doar în 1944, după ce o jumătate de milion de evrei au fost trimiși la camerele de gazare.

1558 vizualizari

 • 0 (2 voturi)    
  Asa e (Luni, 16 aprilie 2018, 19:09)

  mitg [utilizator]

  Dar si politica de fonduri a UE e o iresponsabilitate de pe urma careia profita toti somaldocii, in frunte cu Dragneev de Ungaria zis Viktor. Asupra politicii respective cand revenim?
 • -2 (4 voturi)    
  Tratatul de la Lisabona (Luni, 16 aprilie 2018, 19:19)

  adrian88000 [utilizator]

  trebuie refacut. Si are dreptate Orban, e necesar sa se specifice in noul tratat traditiile iudeo-crestine ce au dus la formarea Europei .Daca nu se reface tratatul . daca nu se renunta la abordarea "politic corect" a tuturor problemelor, ne puteam lua ramas bun de la E.U.Ar fi pacat !
 • -1 (3 voturi)    
  Vremea cimbarilor! (Luni, 16 aprilie 2018, 20:13)

  Joseph18 [utilizator]

  Se pare ca Premierul Orban face un apel in sensul ca: "Europa trebuie să revină la valorile provenite din tradițiile iudeo-creștine”!

  Insa, ce este de facut daca Bruxelles-ul a HOTARAT o schimbare a traditiilor judeo-crestine, asa incat in viitor va exista o "traditie musulmano-crestina?

  Pana si Papa Francis - Seful Bisericii Catolice! - le spune 'Bun venit' milioanelor de imigranti musulmani, atunci ce spera Primul Ministru Orban sa obtina?
 • 0 (2 voturi)    
  Orban, un exemplu de gândire (Luni, 16 aprilie 2018, 20:15)

  Con_stan_tin [utilizator]

  homo, respinge relațiile sociale cu cei de cultură opusă.
 • 0 (4 voturi)    
  Victor Orban are o fixaxie idioata (Luni, 16 aprilie 2018, 22:06)

  Rahan5 [utilizator]

  cu asa zisa ,,traditie iudeo-crestina" care este un non sens din punct de vedere a termenilor. ,,Iudeo" vine de la o etnie si ,,crestina" vine de la o religie. Speculatia cu ,,Isus evreul" nu tine pentru ca apare un ,,cerc vicios religios". Ori esti crestin si crezi in natura divina a lui Isus, ca fiind Fiul lui Dumnezeu. Ori crezi, ca de fapt Isus nu e fiul lui Dumnezeu, si atunci, de fapt, nu esti crestin.
  Asta nu inseamna neaparat ca esti ateu, ci doar crezi ca Isus e un fel de profet. Dar in acest caz in loc de crestin trebuie sa te numesti ,,Isusian", similar cu ,,Mahomedan".
  Cand zici ca esti crestin, te referi la ,,Cristos" sau ,,Hristos" adica in mod clar ,,Fiul lui Dumnezeu". Iar intre crestin si Dumnezeu sta Isus Cristos ca ,,mijlocitor" in calitate de Fiu al lui Dumnezu, si nu fiu al evreilor/ iudeilor etc. Baza scriptica religioasa de credinta fiind Evanghelia lui Matei / Marcu/ Luca/ Ioan si nu alte scripturi dubioase din Biblie / Talmud etc.
  • 0 (4 voturi)    
   Rahan (Marţi, 17 aprilie 2018, 1:24)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

   Sa o luam cu inceputul. Iudeu nu vine de la o etnie. Vine de la denumirea statului Iuda cu capitala la Ierusalim. Dupa moartea lui Solomon , cand statul evreu s-a impartit in doua: Iuda si Israel.Roboam, fiul lui Solomon a fost primul rege in Iuda.
   Isus este fiul lui Dumnezeu , care s-a intrupat si a venit ca om pe pamant. S-a jerfit pe cruce si a avut toata suferinta unui om rastignit. Si a inviat a treia zi.
   Deci s-a intrupat ca evreu, nacut in Betleem .
   Mai departe trebuia sa vorbesti cu un preot , sa-ti scoata " isusianismul" din cap.
   • 0 (2 voturi)    
    Regi-Cap.12. Destramarea regatului. (Marţi, 17 aprilie 2018, 6:05)

    Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

    19. ,,Si astfel s-a rupt Israelul de casa lui David pana in ziua de astazi.
    20. Cand toti Israelitii au auzit ca Ieroboam s-a intors din Egipt, au trimis si l-au chemat la adunare si l-au facut rege peste toti Israelitii. Cu casa lui David n-a ramas nimeni, decat semnitia lui Iuda."

    Deci, si ,,iudeii" si ,,israelitii" sunt etnii evreiesti.
    ,,Israeliti" referinduse la chiar mai multe semnitii rasculate fata de ,,semnitia lui Iuda".
    Cat despre Isus, n-are nici o legatura intruparea probabila ca evreu, (sa nu-si sperie parintii care l-au crescut) cu spiritul sau de la Dumnezeu Tatal. De fapt, nimeni nu stie cum arata Isus, in Evanghelii nu e consemnat. De fapt, Dumnezeu putea sa aleaga ca Isus sa fie intrupat sub orice alta forma, dar din motive lesne de inteles, pentru o intrupare pe teritoriul Israelului, Dumnezeu a ales sa fie intrupat sub forma de om intr-un sat evreiesc, probabil si aratand oarecum cu evreii.
    A fi intrupat sub forma de ,,om", nu inseama a fi neaparat ,,om''. Nu e nici o dovada ca cei care l-au cunoscut de mic pe Isus, puteau sa-si dea seama daca Isus este intrupat ca om sau intrupat de ,,natura divina". Numai Dumnezeu hotareste ce poate sau nu fi vazut, si cand poate fi vazut, din punct de vedere al ,,naturii divine".
    • 0 (2 voturi)    
     Noutati (Marţi, 17 aprilie 2018, 11:05)

     Joseph18 [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

     Atunci cand cineva deschide o Biblie, pe prima pagina se poate citi:

     <BIBLIA sau Sfanta Scriptura a Vechiului si Noului Testament>

     Deci, exprimandu-va astfel: "...nu alte scripturi dubioase din Biblie...' Dv. ati pus un mare semn de INTREBARE in domeniul Religiei!

     Desigur, faceti asta din necunostinta, caci iata ce scrie in Noul Testament [fiind parte a Bibliei]

     Cartea lui Matei Cap.15:24-27
     24- Drept raspuns, El a zis: ‘Eu nu sunt trimis DECAT la oile pierdute ale casei lui Israel’.

     In ce priveste cele consemnate in ‘Faptele Apostolilor’ la Cap.21:39, precum si la Cap.22:3, va las sa cititi in liniste si reculegere.

     Succes!
     • 0 (2 voturi)    
      Trimiterea la ,,oile pirdute a lui (Marţi, 17 aprilie 2018, 13:28)

      Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Joseph18

      Israel" nu e o contazicere la ce spun eu.
      Pentru a aduce pe israeliti la Dreapta Credinta ,,fiind necesari Trimisi ai Lui Dumezeu, de origini divine, cu necesitatea lui Isus sa faca mai multe miracole cu: vin, orbi, ologi, leprosi, morti inviati, indraciti, etc. Saracu' Isus tot n-a reusit sa termine treaba la israeliti. El, de fapt, a si profetit aposolilor ca ei si urmasii lor nu vor reusii sa termine aceasta treaba in Israel pana la Ziua de Apoi. Stie El ce stie.
      Faptele Aposolilor sunt niste texte similate cu cele din Talmud, lipsite de pre multa credibilitate. O dovada este faptul ca Faptele Apostolilor sunt relatate intr-o singura versiune (nu patru versiuni ca Evanghelia) scrisa de probabil de Pavel sau Timotei mult dupa evenimentele vietii lui Isus pe Pamant.
      De fapt, Pavel, cand traia Isus pe Pamant, a fost probabil unul dintre tinerii farisei care incitau ca Isus sa fie crucificat. Desigur, ca dupa aceea nu a mai vrut sa recunoasca decat partial rautatile pe care le-a facut impotriva lui Isus. In schimb, mult dupa acele evenimente, impreuna cu Timotei, ne pun la dispozitie ,,Faptele Apostolilor" pentru a fi crezute in totalitate.
      • 0 (2 voturi)    
       Pacat (Marţi, 17 aprilie 2018, 17:56)

       Joseph18 [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

       Daca nici 'Faptele Apostolilor' nu corespunde dorintelor Dv, va propun sa trecem un alt capitol, si anume la 'Apocalipsa dupa Ioan'.

       La Cap.21:10-12 puteti citi urmatoarele:
       10- '...si mi-a aratat Cetatea Sfanta, Ierusalimul, care se pogora din cer de la Dumnezeu'

       12- Era inconjurata cu un zid mare si inalt. Avea douasprezece porti, si la porti doisprezece Ingeri. Si pe ele erau scrise niste nume: numele celor douasprezece semintii ale fiilor lui Israel'.

       Daca nici 'Apocalipsa' NU vine pe linia celor ce credeti, eu va propun sa scrieti
       Dv. o NOUA Versiune a Bibliei, si cine stie? poate reusiti sa-i convingeti si pe altii, formand astfel o NOUA Secta numita dupa numele dv, ceva gen: 'Rahanimii5"!

       ***Eu va pot raspunde la orice problema pe care o aveti in legatura cu Biblia, Coranul si chiar despre Budism si Daoism.

       Insa, NU cred sa va ajute in vreun fel, caci detineti, deja, un ADEVAR unic in fata caruia NU conteaza absolut nimic din cele s-au creat anticipat venirii Dv. in aceasta lume.

       Va doresc succes!
       • +1 (1 vot)    
        Cumva ma asteptam (Marţi, 17 aprilie 2018, 20:53)

        Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Joseph18

        dupa modul tau de abordare dogmatic de sa ajungi si la ,,Apocalipsa", scrisa prin anul 100 de un individ izolat care la crucificarea lui Isus nici macar nu era nascut.
        Desigur, si acesta a avut ,,revelatii", care se potrivesc uimitor de bine cu interesele sectelor crestine evreiesti din acea perioada. Si Pavel cu discopolul lui Timotei, dar si Ioan prin ,,Faptele Apostolilor" si ,,Apocalipsa" au intarit pe cat posibil ,,legarea" lui Isus de concepte cum ar fi ,,evrei", ,,Israel" si ,,Ierusalim".
        Foarte interesant in Faptele Apostolilor:
        Singurul loc unde pomeneste/ povesteste de un eveniment din viata lui Isus (chiar la inceput). Se observa ca Isus se comporta cumva mult mai rigid, si dogmatic in stilul talmudic si fariseu. Le zice apostolilor sa mearga neaparat (in mod rigid) la Ierusalim. Asta cand, in toate evanghelile il descriu pe Isus ca ne-fiind obsedat de locatii cu simbol religios de gen Ierusalim etc., Isus comportandu-se mult mai deschis la minte in evanghelii.
        Normal ca dupa aia coboara la Ierusalim ,,duhuri sfinte" in apostoli etc. De parca ei nu puteau devenii sfinti pe campuri : -))) .
        Cred ca se vede clar intentia primei biserici evreiesti crestine sa-si faca reclama ei insasi si Ierusalimului care ii gazduia, si ca sa faca cat mai multe convertiri in oras, dar si sa impresioneze pe ,,viitorii crestini" din Europa de ,,inalta sfintenie" a tuturor apostolilor, si care vor subventiona ulterior, desigur, ,,biserica lor crestina" din Ierusalim. Deci, pentru Pavel si Timotei, trecerea de la Cristos la ,,circ" nu e decat un singur pas.
        • 0 (2 voturi)    
         OK (Marţi, 17 aprilie 2018, 23:41)

         Joseph18 [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

         Ramane cum am vorbit mai 'sus'...!

         PS
         Dumnezeu sa va aibe in paza Lui, asta NUMAI daca aveti nevoie...
         • 0 (2 voturi)    
          pentru Joseph 18 (Miercuri, 18 aprilie 2018, 10:16)

          adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Joseph18

          Ce-o fi cu acest Rahan ? Amesteca fragmente de adevar cu afirmatii false ? De unde a scos ca Apocalipsa a fost scrisa de cineva nenascut pe cand traia Isus? Toti crestinii stiu ca Apocalipsa a fost scrisa de apostolul Ioan, pe insula Patmos. Si alte interpretari cel putin bizare.Se unde o fi ce ce doreste de fapt acest om ?
          • 0 (2 voturi)    
           Corect (Miercuri, 18 aprilie 2018, 14:14)

           Joseph18 [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

           @adrian88000
           1- Aveti dreptate, eu cred ca omul 'le stie!, INSA confuziile lui sunt de neinteles.

           2- Totusi, o oarecare explicatie ar putea fi dorinta de a iesi in RELIEF cu 'orice pret' !
           Aceasta este ASTAZI caracteric in polittica, dar NU trebuie aplicata si in domeniul sensibil al Religiei.

           De aceea, eu i-am urat in final: "Dumnezeu sa va aibe in paza Lui, asta NUMAI daca aveti nevoie..."

           Insa, cred ca Rahan5 NU are nevoie de nicio 'PAZA' caci s-a 'blindat' bine in INTERIOR.

           Iar dv,, Dl. Adrian, va urez numai bine si aceiesi clarviziune
           • 0 (0 voturi)    
            Multumesc (Joi, 19 aprilie 2018, 10:19)

            adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Joseph18

            domnule Joseph. Aceleasi urari vi le fac si eu. Si una in plus, pe care sper sa o primiti , indiferent ca sunteti sau nu evreu :
            -"La multi ani Israel !"


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version