Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, avocatul său Thierry Herzog și fostul magistrat Gilbert Azibert au fost trimiși în judecată într-un dosar de corupție si trafic de influență dezvăluit de interceptări telefonice, au declarat joi pentru AFP surse apropiate dosarului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Toate cele trei persoane au fost trimise în judecată pentru coruptie și trafic de influență. Herzog și Azibert sunt acuzați și de încălcarea secretului profesional.

Nicolas Sarkozy este acuzat că a încercat să obțină în 2014, prin intermediul avocatului său, Gilbert Azibert, pe atunci magistrat la Curtea de Casație, într-un dosar în care cerea restituirea agendelor sale, confiscate într-un dosar legat de abuz de încredere față de miliardara Liliane Bettencourt, neînceperea urmăririi penale.

La originea acestui dosar se află interceptări telefonice ale fostului președinte într-o altă anchetă, legată de acuzațiile de finanțări libiene ale campaniei sale din 2007, pentru care a fost pus sub acuzare săptămâna trecută.

Anchetatorii au aflat cu această ocazie ca fostul președinte și avocatul său comunicau prin telefoane mobile cumpărate sub altă identitate.