Utilizarea unui substante toxice militare pentru otravirea fostului spion rus Serghei Skripal, in Salisbury, versiunea aparata de Londra, "ar fi facut mai multe victime", a declarat miercuri diplomatul rus Vladimir Ermakov, relateaza AFP.

Serghei SkripalFoto: Captura YouTube

"Orice substanta militara otravitoare ar fi cauzat mai multe victime in locul de otravire, dar in Salisbury nu a fost cazul deloc", a declarat reporterilor diplomatul rus Vladimir Ermakov, in cadrul unei intalniri cu diplomatii straini organizata de Moscova pentru a-si expune pozitia.

De asemenea, acesta a mai spus ca otravirea fostului spion rus in Anglia ori a fost un "atac terorist", iar Londra nu a reusit sa protejeze victimele, ori a fost, direct sau indirect, o inscenare a autoritatilor britanice pentru a face responsabili cetatenii rusi.

Marea Britanie a acuzat Rusia ca este direct implicata in otravirea fostului spion rus Serghei Skripal si a fiicei acestuia, pe 4 martie, la Salisbury.

Ministrul britanic de Externe a spus ca dispune de dovezi ca Rusia nu numai ca cautat sa dezvolte agenti neurotoxici pentru asasinate, dar a si facut stocuri de aceasta substanta mortala, denumita "Noviciok".

Rusia a sustinut ca nu a existat niciodata un program cu numele "Noviciok", neurotoxicul care ar fi fost folosit. Totusi, un cercetator rus povesteste, pentru o agentie de presa a statului rus, ca a participa la conceperea temutilor agenti toxici