Presedintele venezuelean Nicolas Maduro i-a propus luni, pe Twitter, omologului sau american Donald Trump o intrevedere, la Caracas sau Washington, pentru stabilirea unui "dialog", informeaza AFP, citata deAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Donald Trump a facut campanie pledand pentru non-ingerinta in problemele interne ale altor tari. A venit momentul sa aplice (aceasta doctrina) si sa treaca de la un program de agresiune la un program de dialog. Dialog la Caracas sau la Washington? Voi accepta ora si locul pe care le propuneti", a notat Maduro pe Twitter.

Aceasta mana intinsa din partea liderului venezuelean survine in conditiile in care relatiile dintre cele doua tari se afla la cel mai scazut nivel.

La inceputul lui februarie, secretarul de stat american Rex Tillerson a anuntat ca SUA intentioneaza sa impuna sanctiuni asupra exporturilor de petrol venezuelene. Washingtonul, care critica un regim "corupt si ostil" si il califica pe Maduro drept "dictator", a initiat deja sanctiuni individuale impotriva unor inalti oficiali ai guvernului de la Caracas.

La randul sau, Nicolas Maduro a denuntat saptamana aceasta un presupus plan de "invadare militara" a Venezuelei, plan orchestrat, in opinia sa, de Washington din Columbia vecina.

In luna august, Maduro a propus deja o "conversatie personala" cu Donald Trump. Casa Alba a raspuns ca va dialoga "cu placere" cu presedintele Venezuelei, insa doar atunci "cand democratia va fi restaurata" in aceasta tara.

Maduro, a carui popularitate se afla la cel mai scazut nivel, candideaza la un nou mandat in alegerile prezidentiale anticipate din 22 aprilie.