Cinci adolescenti si-au pierdut viata in accidentul din sudul Frantei, unde un autobuz scolar s-a ciocnict cu un tren, dupa ce unul dintre raniti a murit din cauza leziunilor, relateazaThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Patru adolescenti si-au pierdut viata joi in urma coliziunii dintre autobuz si tren, insa numarul mortilor a fost vineri revizuit la cinci, dupa ce unul dintre raniti a murit in urma leziunilor. Potrivit AFP, 15 elevi cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani au fost raniti.

Vineri a fost un moment in care s-a vehiculat ca numarul mortilor a ajuns la sase, in schimb bilantul a fost revizuit.

O ancheta privind "omorarea si ranirea accidentala" a fost deschisa de procurorul local, Jean-Jacques Fagni, care a promis familiilor victimelor ca anchetatorii vor stabili cauza exacta a coliziunii.

Impactul a fost atat de sever incat a rupt autobuzul in jumatate si a fortat trenul sa iasa de pe sine.

Politia a reusit sa vorbeasca cu conductorul de tren, insa nu a putut sa audieze si femeia in varsta de 48 de ani care conducea autobuzul, intrucat aceasta este spitalizata cu rani grave.

"Nu stiu ce s-a intamplat, dar autibuzul scolar a fost taiat in doua de trenul care trecea", a spus primarul comunei Saint-Feliu-d'Amont, Robert Olive.

Premierul Frantei, Edouard Philippe, a spus ca icrcumstantele in care a avut loc accidentul inca nu au fost determinate si ca severitatea impactului a facut dificila identificarea unora dintre victime.