Partidul de extrema dreapta Jobbik a cerut guvernului de la Budapesta sa trimita Uniunii Europene o solicitare oficiala de rambursare a intregii sume de 270 de miliarde de forinti (883 de milioane de euro) pe care Ungaria sustine ca a cheltuit-o pentru securizarea frontierelor incepand din anul 2015, relateaza sambata agentia ungara MTI, citata de Agerpres.

Ungaria a ridicat incepand cu 2015 garduri la frontieraFoto: Captura YouTube

Aceasta suma ar trebui apoi redistribuita militarilor si angajatilor din domeniul aplicarii legii care au contribuit la eforturile de protejare a frontierei, a declarat sambata intr-o conferinta de presa un membru al formatiunii, Janos Volner.

Nu doar ca cei care au lucrat la securizarea frontierei au acceptat sa fie departe de familiile lor, dar adesea au fost nevoiti sa munceasca in conditii nedemne, a sustinut Volner. "Chiar si puscariasii primesc adesea o hrana de mai buna calitate decat cei care au avut ca sarcina sa protejeze frontiera Ungariei", a adaugat el.

In opinia sa, 270 de miliarde de forinti ar trebui distribuiti celor 50.000 - 60.000 de ofiteri.

Ungaria cere Uniunii Europene sa finanteze jumatate din costurile pe care guvernul de la Budapesta le suporta pentru a-si proteja granitele sudice fata de imigrantii ilegali.