Erdogan spune ca nu va ratifica Acordul climatic de la Paris daca nu sunt respectate promisiunile facute Turciei
"Dupa pasul facut de America, pozitia pe care o adoptam este in directia de a nu-l trece prin Parlament", a spus Erdogan.
Comunicatul final al summitului G20 prevede ca toti membrii grupului, cu exceptia Statelor Unite, vor respecta planul de combatere a incalzirii globale, dar iau nota de retragerea presedintelui SUA din initiativa.
Insa imediat dupa summit, Erdogan, care a discutat cu Trump in marja evenimentului, a spus ca Turcia nu mai este un actor sigur si a sugerat ca si alti membri G20 au indoieli.
"Fara suparare, dar nu il vom trece in Parlamentul nostru pana cand nu sunt respectate promisiunile care ne-au fost facute", sustine presedintele turc ca le-a spus celui francez, Emmanuel Macron, si cancelarului german Angela Merkel.
Potrivit lui, predecesorul lui Macron, Francois Hollande, i-a promis ca Turcia va fi incadrata ca economie in curs de dezvoltare, nu dezvoltata - ceea ce ar insemna ca Ankara ar primi bani de la un fond global pentru clima. Ca economie dezvoltata, Turcia ar trebui sa contribuie la acest fond.
Acordul de la Paris, semnat de SUA si alte 187 de tari, este menit sa tina cresterea temperaturii globale "mult sub" 2 grade Celsius fata de nivelul preindustrial. Numai Siria si Niacaragua nu au semnat acordul. Statele Unite au anuntat luna trecuta ca se retrag din acord.

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
India a repetat de mai mute ori că dacă nu primește zeci de miliarde de USD anual nu va respecta nici un acord. Care pentru următorii ani nu o obligă oricum la nimic. Ba chiar îi permite să-și dubleze numărul de termocentrale pe cărbune. Pentru moment, afară de banii depuși de Obama la repezeală în fondul ăla verde pe când își străngea catrafusele de la Casa Albă, nimeni n-a mai depus nici o kopeikă, nici un cent, nimic, nimic... Nici Macron. nici Merkel, nimeni, nimeni...
China a promis că nu va părăsi acordul și chiar nu are nici un motiv să o facă chiar dacă risă să nu primească mare lucru. China nu are nici o obligație de reducere a emisiilor până în 2030. Însă până atunci UE trebiie să cheltuie enorm pentru respectarea condițiilor acordului. ceea ce oferă chinezilor o nouă șansă. Chiar dacă mâna de lucru chineză devine tot mai scumpă și mai puțin competitivăp, creșterea articificilă a costurilor tuturor produselor din UE le oferă chinezilor șansa să ia locul producătorilor faliți de acolo....
Foarte mulți progresiști din ăștia au admis pe față că reducerea nivelului de creștere a temperatuii medii planetei cu 0.8C până în 2100 (ca efect a acordului) e până la urmă neesențială. Pentru ei principala valoare a cordului constă în transferul de bogăție din Europa, America de Nord, Japonia, Coreea de Sud și Australia spre țările în curs de dezvoltare ca efect al acordului. Pentru că până la urmă ăsta e singurul rezultat clar al său. Reducerile de emisii de CO2 di lumea dezvolată vor muta practic acivitatea industrială și banii aferenți spre umea a III-a. Acordul e văzut în primul rând ca un vector de dezvoltare socială a celor mai corupte și abrutizate țări ale lumii pe seama sărăcirii oamenilor din lumea democrată.
In afara de SUA nimeni nu mai paraseste Acordul.
China nu are nici o țintă până în 2030. Ăsta e anul în care ea poate ajunge la un maxim al emisiilor de CO2, deci sigur că ea respectă acordul imediat, orice ar face. Cine are cea mai mică garanție că odată ce baza industrială a lumii civilizate va fi complet distrusă China chiar se va apucă să miște un deget pentru reducerea emisiilor de CO2? În acest sens decizia lui Trump de retragere a SUA din acord e magistrală și salvează ecponomia americană de la colaps.
China are o serie de obiective asumate care vor fi puse in aplicare imediat, nu din 2030 cum fals afirmi tu. Ai preluat minciunile lui Scott Pruitt noul sef EPA, un cunoscut negationist al cauzelor antropogene ale incalzirii globale, la a carui campanie a contribuit si industria combustibililor fosili.
Afirmatiile sale sunt false si nu sunt sustinute de dovezi.
https://www.newscientist.com/article/2128402-environment-chief-says-us-should-exit-paris-climate-agreement/
http://www.factcheck.org/2017/03/pruitt-paris-accord/
De fapt China si-a anulat planurile de constructie a 100 de termocentrale. Pruitt face confuzie intre Acordul de la Paris si Protocolul de la Kyoto:
https://www.washingtonpost.com/news/fact-checker/wp/2017/04/14/epa-administrator-scott-pruitts-claim-that-china-and-india-have-no-obligations-until-2030-under-the-paris-accord/?utm_term=.178db3979b8d
În ultimii 5 ani ai lui Obama producția manufacturiră a crescut sub nivel creșeterii economiei americane din cauza reglementărilor și limitărilor tot mai aburde. Fabricile au contiuat să se mute în China, Mexic și Brazilia nu în căutre de roboți industriali ci de mână de lucru ieftină. Nu automatizarea e problema ci costurile generate de reglementări
Uite aici ce zic ecologiștii care urmăresc aplicarea acordului de la Paris.
http://climateactiontracker.org/countries/china.html
E un grafic mare care-ți arată la ce s-a angajat China.
Citez: „However, the absence of comparable commitments on other, non-CO2, gases means that total greenhouse gas emissions could continue to increase until at least 2030.”
Dupa ce ii demonizezi pe ecologisti pe urma ii citezi, insa doar ce iti convine. Intai ai zis ca China nu ia nici o masura pana in 2030, acum zici ca ia dar nu sunt suficiente. Uite ce-ai uitat sa citezi:
"...although the rate of increase of total emissions would become near-zero under the most optimistic assumptions of continued coal abatement (at an average growth rate of 0.3%/year in total GHG emissions between 2017 and 2030). As the NDC acknowledges that addressing these gases is important, further policy action may be expected to address non- CO2 emissions as well."
Plus alte citate relevante:
The latest analysis from the Climate Action Tracker indicates that these emissions may, in fact, already have stopped increasing and reached peak levels.
The ongoing reduction in coal use for the third year in a row has had a major impact, and, if they were to continue at similar rates in the next decade, total Chinese GHG emissions will only show a very slight increase in the period 2015–2030, and essentially plateau at close to 12.0 GtCO2e/year.
Our analysis shows that China will achieve both its 2020 pledge and its 2030 plans.
China is implementing significant policies to address climate change, most recently aiming to restrict coal consumption, which may well have already peaked, based on recent estimates
Under the “continued coal abatement” scenario, where the recent decreases in coal consumption continue at a similar pace for the next few years—forming the lower range of the 2030 projections—CO2 emissions would already have plateaued in 2015, and will decrease substantially up to 2030, reaching the NDC peaking target around ten years early.
E de la bun început un tratat care să fie palicat doar de țările democratice. Celelate îl vor ignora. fără scrupule...
1. Are acordul penalități pentru țările ce nu-l respectă? Răspuns: N-are.
2. S-a întâmplat vreodată în China comunistă ca cineva să dea guvernul în judecată pentru orice?! Răspuns: Niciodată.
3. S-a întâmplat în SUA ca guvernul federal să fie dat în judecată pentru orice?! Răspuns: Se întâmplă tot timpul și guvernul pierde în general mai multe procese decât câștigă.
Ce zici?! Te-ai prins până la urmă?!
curat.... murdar, imparate.