Rusia a anulat o intalnire la nivel inalt intre viceministrul rus de Externe, Serghie Ribakov, si subsecretarul american de stat, Thomas Shannon, in semn de protest fata de noile sanctiuni impuse de Washington Moscovei, relateaza news.ro citand Reuters.

Moscova afirma ca a fost nevoita sa anuleze intalnirea, dupa ce Guvernul american a adaugat marti 38 de persoane si organizatii pe lista celor sanctionate pentru activitatile ruse din Ucraina.

Aceste sanctiuni reprezinta o "continuare a tendintei fixate de administratia Obama, menite sa distruga relatiile dintre tarile noastre", a spus Riabkov intr-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului rus de Externe.

Departamentul american de Stat a anuntat ca regreta anularea intalnirii, dar ramane deschis la noi discutii viitoare pentru a incerca sa atenueze diferendele bilaterale.

Masura pune sub semnul intrebarii planurile pentru o prima intalnire bilaterala intre liderul american Donald Trump si cel rus, Vladimir Putin, la summitul G20 de luna viitoare, din Germania.

Cu numai doua saptamani inainte de reuniunea la varf, un inalt oficial de la casa Alba a subliniat ca nu exista planuri pentru astfel de discutii bilaterale. "Nimic nu a fost anulat, pentru ca nimic nu a fost fixat", a explicat oficialul.